Скрол

Повечето съвременни мишки имат два допълнителни бутона на колелцето на скрола, които се активират респективно при натискане колелото наляво и надясно. Не се виждат и в повечето случаи дори не знаете че са там, освен ако не си четете упътването на мишката 🙂
Logitech B110
Много лесно можем да вкараме тези екстри в употреба. xev ги разпознава като Mouse6 и Mouse7, така че веднага можем да ги сложим в .fluxbox/keys:

None Mouse6 : PrevWorkspace
None Mouse7 : NextWorkspace

Естествено функцията им може да е съвсем различна от смяна на работния десктоп, но това ми се струва най-правилно 🙂

Tags: ,

4 Responses to “Скрол”

  1. Аз ги използвам за скролване наляво и надясно по страниците в интернет. Направил съм си навид често да “зуумвам” (уж за да не си моря очите), а от това някои неща излизат извън екрана.

  2. ivanatora says:

    На усещане (поне при мен) са по-скоро като бутони – имат ясно изразен “цък”-звук и връщане след това в неутрално положение. Някак си не ми се връзва скролване с такова поведение 🙂

  3. turin says:

    Я, колко съм назад с материала 🙂 Вече трета година карам с една мишка и понеже за първи път мишка ми издържа толкова дълго (даже на външен вид си е като нова направо), признавам не съм се заглеждал по други мишки. Но е идейно. Аз може би бих си ги сложил за напред и назад в браузър. Или за смяна на табове в отворено приложение. Но то е може би защото съм свикнал да ползвам само един плот.

  4. ivanatora says:

    Така, така – аз си събирам идеи 🙂

Leave a Reply