Космически уестърн? WTF :)

Попаднах на много добрър sci-fi сериал – “Firefly”. А под “много добър” имам предвид “изключителен”, иначе нямаше да го блогвам. Зрителите също са на това мнение, защото оценката му в IMDB е 9.5
Представете си комбинацията от звездолети, револвери, коне и интернет. Всичко това заедно звучи като странен опит за сапунена опера. Само че не е. Събрано е най-доброто от двата жанра. Екшънът излиза от всякакви рамки, ситуациите са разчупени, а героите – гъвкави. Героите… не бях гледал нещо с такова развитие на персонажите за толкова малко епизоди. На моменти се чудех как толкова различни характери и емоции се движат заедно и как не се избиват един друг.
Споменах ли диалозите и нечовешкия хумор, който се лее постоянно? Който си мисли че шегите на Джак О’Нийл са нещо, трябва да види какво се случва във Firefly.
Броят на епизодите е доста малък – 15. Това е едно от хубавите неща на сериала – свършва преди да ти омръзне. Което определено го откачествява от категорията “Космическа опера”. Хей, Stargate SG-1 има над 300 серии.
Сериала има завършващ филм – “Serenity”.

Tags: ,

One Response to “Космически уестърн? WTF :)”

  1. […] места са запазени. Нищо – за сега гледам на ново Firefly и продължавам да му се […]

Leave a Reply